Kategorier
Får Livet

Fyrlingar och s’mores

Såhär ser mina morgnar ut, vardag som helg: jag går upp vid sju, försöker äta något litet medan Bodil får ta en sväng i trädgården. Vid halv åtta ungefär går jag ut till djuren; matar grisarna, tar fram nytt hö och fyller på vatten hos alla får, kollar att lammen har det bra. Tittar till hönsen och tar in ägg om jag hinner. Klockan åtta cyklar jag upp till korna, tar ut Linda och Melissa till stora hagen, ger Mållan lite kraftfoder vid mjölkningsstationen (förberedelser, prick en månad till kalvning nu!) och släpper ut henne till fåren i lilla hagen. Sen mockar jag i allas boxar (idag mockade jag ur allt ur Mållans box, blev helt genomsvettig).

När jag kommer hem från djurrundan äter jag second breakfast och läser tidningen – gärna i sängen because I can! Så otroligt skön känsla att uträtta en massa saker direkt på morgonen.

I dag fortsatte dagen med en besvärlig lamning – en förstalammare som fick fyrlingar! Det har aldrig hänt hos oss förut. Tyvärr var sista lilla vännen död, och de andra var väldigt små och spinkiga. Morsan fattar inte helt hur man ska göra – hon slickar och slickar sina tre små baggar och pratar så fint med dem, men när de vill dia snor hon runt, för hon vill ha dem framför nosen så hon kan se dem. Vi har hållt fast henne så att lammen får dia ett par gånger, och också stödmatat lite eftersom alla inte lyckats hitta spenen själva. Vi går upp och tittar till dem inatt. Hoppas det löser sig under morgondagen.

På eftermiddagen drog vi igång en stor brasa i sommarhagen, där vi också grillade vår middag – korv på egen gris och egna lammkotletter.

Efter att jag och Ines varit uppe och tagit in korna vid sju gick vi alla tillbaka till grillplatsen och gjorde s’mores, det vill säga grillade marshmallows på kex med chokladsås.

Och jag tänkte igen på hur lycklig jag är över vårt liv, att vi bara kan göra sådär, gå ut och elda lite och grilla när vi vill, hemma hos oss själva. Jag är verkligen alltid tacksam över det, men extra mycket nu förstås. Det är så skönt att vi kan koppla av helt och hållet här hemma, vi behöver inte tänka på handsprit eller social distansering, allt är som vanligt och det är så skönt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *