Kategorier
Odla

God natt trädgårdslandet

img_1313Jonathan är ledig på måndagar, och jag försöker också vara det så att vi kan jobba tillsammans. Igår åt jag frukost på trappen i novembersolen (men inte Jonathan såklart, han hade redan börjat släpa omkring på något).

Sen gjorde vi rent den stora honungsslungan, fixade det sista inne hos fåren och släpade dit en ny höbal, och sen började vi fixa trädgårdslandet för vintern.

img_1319

Vi hade en massa kutterspån och hö som legat på golvet där vi hade fåren förut, och det blir ju både varmt och gott och näringsrikt tänkte vi. Så vi la ut kartonger och markduk i gångarna och vräkte hö över alltihop, både gångar och bäddar. I vår tar vi bort höet som ligger över bäddarna och trampar ner allt i gångarna tänker vi. Jag vill hellre ha flis, men det var så himla jobbigt att flisa…

I helgen städade vi i växthuset, och Jonathan flyttade alla våra vinbärsbuskar från trädgården ner till odlingshagen (vi kan ju inte ha bär i trädgården pga hönsen). Det känns skönt att göra trädgårdslanden redo för vintern och definitivt avsluta säsongen.

img_1321

Det enda som står kvar nu är purpurkålen. Den är så himla snygg! Och god. Den tål ju frost litegranna, men när jag tittar på den genom fönstret just nu ser den faktiskt lite hängig ut. Jag kanske ska skörda den i alla fall och frysa in? Hade tänkt att vi kunde servera den på julbordet.

Nåväl, godnatt då trädgårdslandet, nu blir det en månads jul och sen ska vi börja kolla frökatalogerna och fantisera om nästa odlingsår…

2 svar på ”God natt trädgårdslandet”

Purpurkålen klarar sig nog. Den ser kanske lite hängig ut då den är frusen, men bara att bryta av blad och använda. Skulle det bli varmare så piggnar den till. Låt stockarna stå över vintern så kanske den bryter nya skott på våren om det turas.

Tack för tips! Ja den har piggat på sig nu. Men stockarna slänger vi efterhand de blir avplockade, vi ska odla annat där nästa år tänker vi.

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *