Good enough jul

Vi har just provsmakat skinkan gjord på Diana, den var ljuvligt mjäll och saftig! Efter att jag rimmat den i två veckor ungefär lät jag den ligga i vatten över natten. Sen tillagade jag den i en stekpåse på 175 graders ugnsvärme tills inntertemperaturen var 70 grader. När skinkan svalnat slängde jag ihop en griljering av två äggulor, en stor slev senap, lite honung och några nävar ströbröd. Körde några minuter på grilleffekt i ugnen.

Vi har också klätt granen, som jag var så nöjd med, men som inte alls blev lika fin när vi kapat den nerifrån för att få in den i huset. Alla de breda yviga grenarna försvann, kvar blev de magra spinkiga. MEN MEN den är tillräckligt fin!

Vi har också spelat lite spel och tittat på Mandelmanns jul.

I år har jag faktiskt taggat ner lite med julen och tänkt: good enough. Vi har inte gjort hundra sorters godis för ingen har haft lust, jag köpte några twistpåsar istället. Och så köpte jag ett paket jäst för att baka bröd, men fick ingen inspiration så det blev köpebröd till slut. Julstädningen blev det si och så med – tänkte storstäda köket men nöjde mig med kylen och skåpsluckorna, det blir ju ändå skitigt när man lagar all julmat så det är meningslöst att städa innan. Och övervåningen har jag inte städat alls, inga gäster går ju upp där utom barnen, och de bryr sig inte om det är stökigt. Och i våra barns rum är det kaos, men de ska ändå börja byta rum med varandra efter jul så vi storstädar då istället.

Vi får se om min nya, avslappnade inställning håller i sig i julaftonskaoset. Hoppas ni alla får en riktigt fin dag imorgon. God jul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *