Grisarnas mat

Våra grisar äter så lyllig mat. Vi får grönsaker, frukt och bröd från vår Icabutik på Väddö, så himla bra. Gratis för oss, gott för grisarna och mindre matsvinn för Ica/världen. Underbart ju!

Jag hämtar grismaten i en stor soptunna när jag åker och handlar.

Idag stod bland annat bananer, broccoli, äpple och melon på frukostmenyn. Till middag får de bröd, och jag såg att det låg några semlor i brödsäcken också, vilken lycka!

Titta på Peggys gulliga små håriga virvlar!

Det är väldigt lerigt hos grisarna nu. Sedan den slutade regna har det ändå torkat upp en del, till exempel har sjön i grishagen som uppstod till följd av det översvämmade diket krympt något, och geggan når nu grisarna till knäna och inte till magen, men fortfarande är det bra jäkla geggigt. Man är inte så sugen på att gå in i grishagen och gosa. (Obs att delar av hagen är torrare, och grisarna har torrt inne i huset. Vill gärna påpeka det så ni inte tror att de tillbringar hela livet begravda i lera – vilket de kanske inte skulle ha något emot i och för sig…) Vi drar dit mycket hö och försöker göra en liten hö-ö där vi serverar maten, men ofta äter de upp höet också…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *