Kategorier
Livet

Klar med allt

Min skönaste känsla är när jag inser på kvällen att jag är klar med allt. Inga fler sysslor mer än att få barnen i säng och så småningom mig själv. Just nu ligger jag i sängen, nyduschad och fin, och lyssnar på Bringing it all back home och gottar mig åt att jag inte behöver göra något mer idag än att hasa upp och borsta tänderna. Här är mitt dygn baklänges, allt jag är nöjd med att vara klar med:

Årets första solnedgång bakom grannens silo – så magnifik, vilket skådespel! Detta skedde precis när jag och Jonathan höll på att montera en ny komposttunna. Efter det har jag hjälpt Ines att tömma och städa hela hennes rum, för hon ska byta med Jonas. Sen gick jag och Jonathan till fåren och lammen och fyllde på hö, och drog bort en stor hög med hö plus en säck limpor från Ica till grisarna. Bobo fick en skön springrunda under tiden eftersom hon rymde i skogen.

Tidigare idag har jag varit hos grannen och mockat hos korna och dragit fram en ny höbal till dem.

På förmiddagen var vi ute och eldade allihopa. Vi försökte göra en nyårsbrasa igår kväll men fick inte fart på den, men idag gick det bättre. Vi grillade maschmallows och det kändes som vår. Jag la mig ner på marken och tänkte på hur skönt det var att man kan vara i naturen igen efter den här hösten som bara varit lerig och regnig och mörk.

Vi vaknade tidigt för att vara nyårsdagen – vid nio – eftersom gårdagen var väldigt lugn. Vi är inte partypeople direkt om man säger så. Min mamma var här och vi åt shishkebab gjord på vårt lamm och en glassefterrätt som Sixten snott ihop. Sen spelade vi twister och inväntade tolvslaget. Jag och mamma delade på en halv flaska vin, och sen kändes det dumt att öppna en flaska bubbel eftersom vi ändå skulle gå och lägga oss, så vi skålade i pommac. Men det är också mysigt!

Det är fint att Jonathan anstränger sig och klär sig fin fastän vi bara ska vara hemma. Han är verkligen en man som vet att sätta guldkant på tillvaron.

Nu börjar 20-talet och det är hisnande och obegripligt tycker jag. Jag tror att världen kommer fortsätta gå åt helvete, men inte för oss här på Lilla Ekens gård. I år ska jag börja mjölka när den första kalven kommer i maj, och det känns som en stor grej och en milstolpe i självhushållningen. Sen ska jag också dra igång en gårdsbutik framåt sommaren, och det ska bli så kul! Jag har alltid älskat att leka affär. Men mer om det senare, nu ska jag nog titta på Marriage story på Netflix.

Gott nytt år på er vänner!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *