Kategorier
Arbetsrum Inredning Odla Självhushållning

Hejdå augusti – hej jul

DSC00979
Och till den som säger att vi borde renovera fönstren säger jag: ja, det borde vi.

Idag regnar det på det där hopplösa sättet – man fattar inte hur det någonsin ska kunna sluta. Vi sov med öppet fönster inatt och det var förbannat kallt! Jonathan är ledig idag, han ska vara i ladan och städa. Jag sitter som vanligt i arbetsrummet med tända ljus och eldar i vedspisen.

Bra saker med den här årstiden är annars att vi plockar i princip all vår mat i trädgårdslandet eller skogen.

DSC00968
Jag tänkte göra rönnbärsgele, det är väl gott!

Eller så hämtar vi den i sjön – som i helgen då vi fiskade upp sex kilo kräftor!

DSC00971
Och Bodil badade såklart.

Och i förra veckan var jag på Formex, och en liten jullängtan smög sig på. Jag börjar förlika mig med tanken på höst.

DSC00960
De här ansiktskrukorna – så gulliga på ett 70-talsvis ju.
DSC00965
Så himla vacker och smart ljushållare! Vi slutade med levande ljus för några år sen för att de där klämljushållarna var så värdelösa.

2 svar på ”Hejdå augusti – hej jul”

Nää, men inte jul än! Först ska vi ju ha hela hösten med alla tekoppar, varmchoklad, höstlöv, vinterboande och raggsocker. SEN kan jag möjligen tänka mig advent och sen kanske julen kan komma. Men inte än! Här i Malmö kör vi fortfarande sommar 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *