Kategorier
Självhushållning

En lååång väg till att bli självförsörjande

IMG_9574
Ikväll blir det mossa till middag barn.

Igår tog jag med mig svampkorgen när jag gick ut med hunden, jag hade tänkt laga pasta med älgfärs till middag och det skulle sitta fint med kantareller till. Men jag hittade bara en pytteliten fingersvamp och fick istället köpa champinjoner på Willys i Norrtälje.

IMG_9576
Det här är väl en fingersvamp?

Och jag tänkte på hur otroligt långt vi har kvar till att bli självförsörjande. Det gäller ju inte bara att odla och föda upp, förädla, slakta och lagra en masse och planera med god framförhållning, man måste ju också vara flexibel och laga något annat om man inte hittar svamp. Det känns som ett heltidsjobb att hålla sig vid liv ju! Vilket det faktiskt också var förr.

IMG_9586
47 centimeter lång, vilken jävla bjässe!

Hur som helst hittade jag den här bautasquashen sen i trädgårdslandet – fattar inte hur den kunde gömma sig, jag kollar varje dag – så vi svälter ju inte ihjäl just nu i alla fall. Ja, och på kvällen plockade vi blåbär, och då kändes det bättre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *