Kategorier
Mat Odla Recept

Grönkålspesto och grönkålschips

Jag har lagat goda grejer av vår skörd igen! Grönkålen växer så det knakar, så den tog vi en del av. Potatisen är ju fortfarande pytteliten, men vi kan inte låta bli att tjuva lite ändå. Den är så god! Sockerärtorna och rödbetorna var det premiär för (fick ett tips av svärmor att steka rödbetsblasten i olivolja och salta med flingsalt – himla gott!)

Här är gårdagens lyllga måltider:

IMG_0658En del av grönkålen blev grönkålspesto – den blev otroligt god! Jag använde kallpressad rapsolja istället för olivolja, och pumpakärnor istället för pinjenötter. Så parmesan, vitlök, salt och peppar. Mixade allt och spädde med mer rapsolja till lagom konsistens. Just det, en skvätt limejuice hällde jag i också. Åts till lunch med pasta, knaperstekt bacon och extra parmesan.
IMG_0664Grillmiddagens tillbehör var alla hemodlade (inte yoghurten och fetaosten såklart – men örterna i röran).

Provade att göra grönkålschips (uppe till höger i bild), de blev inte helt hundra eftersom jag glömde dem i ugnen så de brändes – men de som inte var brända var goda! Jag sprinklade lite olivolja och salt på grönkålen bara och la ut på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Brassade i ugn på 200 grader – tio minuter hade nog varit lagom.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *