Kategorier
Mat Mys Odla

Hur man gör av med en hel squash

Som vanligt har vi ett berg med squash som vi inte vet vad vi ska göra med. Vi försöker varje år att inte odla så mycket – men man förgror ju inte bara en planta, utan kanske tre-fyra stycken för säkerhets skull. Så klarar sig tre ändå, och då sätter man ju ut allihop ifall någon skulle dö. Jaha, så klarar sig allihop, och alla plantor levererar mängder av squash. Som egentligen bara jag vill äta. Jag gillar squash i grytor och wok, i sallader eller bara fräst i lite olja och vitlök som en sidorätt. Men jag kan inte rimligtvis göra av med de mängder vi har.

Jag har gjort inlagd och mjölksyrad squash, och ärligt talat var inget av det någon hit. Jag har bakat falsk ostkaka, den gav vi till hönsen. Men idag har jag bakat squashbröd, och det blev riktigt bra! Tyvärr gick det bara åt en halv squash. Andra halvan la jag i en linsgryta tillsammans med grönkål och morötter. Titta vad gott!Alla bilderna blev jättedåliga eftersom jag inte orkade resa mig från stolen och rigga om lite, men de blev ändå gulliga eftersom vår familj är så gullig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *