Vill ni komma hem till mig?

Jag har funderat på olika grejer man kan hitta på här på vår gård – som faktiskt har ett namn, Tomttäppan! Nu har jag kommit på en så himla rolig grej, tycker jag i alla fall!

Jag tänker att ni kommer hem till mig så kan vi ha olika temadagar (eller säg ett bättre ord som inte låter som någonting från mellanstadiet?) knutna till gården och årstiden. Till exempel: vi ska snart klippa fåren, kan vi hitta på något kul med ull? En workshop där vi kardar/färgar/spinner eller så? Eller till jul – vi kan stöpa ljus, göra korv av lamm eller vildsvin! Jag bjuder in en expert som lär oss, och så gör vi en heldag av det. Fikar och går på guidad visning på gården och äter god mat och alla får ta med sig något fint och något gott hem sen.

Är det kul? Vill du komma till Tomttäppan? Vad vill du göra? Eller är du bra på något du vill lära ut?

13 thoughts on “Vill ni komma hem till mig?

 1. Jaaaaaa! Jag bor ju i andra ytterkanten av Sthlm, i annan kommun så det går ju.

  Jag vill spinna! Har handspunnit men behöver förska upp minnet och vill gärna se spinnrock. Har en loppisfyndad historia som jag inte vet om den funkar.

  Alltså ja! Och jag gör gärna annat oxå. Flytt till eget hus ligger 3 år i framtiden så all inspo och kunskap är välkommen!

 2. Åh! Vilken grej! Karda/stöpa/korva!
  Lite sent nu kanske men att göra äppelmust ser också väldigt skoj ut. När en själv får stå och veva på en jättelik press (?). Eller om det kanske är juice som görs så? Eller cider? Så mycket att lära! Sign me up!

 3. Korv av lamm låter smaskens. Ull av lamm kan nog också skapa trevnad. Bara jag slipper skotta snö. Har ni bin?

  1. Ja! Vara med och slunga honung, är det kul? Och ta med en burk superfärsk, ej ännu kristalliserad, jättenyttig honung hem!

 4. Kul idé! Tova, färga ull och stöpa ljus är nice. Har viss erfarenhet av båda….kanske inte som fullständig ”reiseleiter” men litegrann.

 5. Jag vill komma på allt! Karda ull har jag gjort en gång, det var kul! Kan man stöpa ljus? Eller är det o-gårdigt? Jag kommer oavsett!

 6. Det var här man skulle ha kommenterat …
  Vad kuuuul!!! Jag vill stoppa vildsvinskôrv å stöpa ljus!

 7. Jag har en kompis som säkert kan funka som ”expert”. Helena Taivassalo i Hammarby sjöstad, har hållit workshops och studiecirklar i textila hantverk i många år, på Åland. Typ tovning, växtfärgning, vävning, broderi osv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *