I hettan

Nu är jag hemma i hettan efter några heta dygn i Köpenhamn. Inte mycket man kan göra mer än att hålla sig undan solen och åka och bada. Idag blir det 31 grader, och så verkar det förbli under överskådlig tid! Jag äter frukost här som vanligt:

På den fina frukostbrickan jag köpte i Köpenhamn endast för detta ändamål. Älskar att sitta för mig själv i skuggan på altanen och läsa tidningen medan de andra härjar därinne.

Jag tog upp vitlöken igår, den såg okej ut fastän jag glömde vattna i våras (det här är en liten sort tror jag, de i den andra raden var större).

Kan ju lugnt låta den ligga ute och torka i alla fall, utan att oroa mig för regn! Förra året torkade vi löken i vardagsrummet. Kanske ska jag försöka göra en vitlöksfläta? Det vore väl fint att hänga i köket!

När solen försvunnit bakom trädtopparna och myggjävlarna börjat svärma gick jag och Jonathan till fårhagen för att förbereda avskiljningen.

Vi sätter ihop grindar såhär till en liten liten hage, där vi tänkte lura in alla får. Sen plockar vi ut lammen, som ska få gå på baksidan i trädgården och käka sly ett tag. Sen, när tackorna som går kvar på det magra betet har sinat ordentligt, får tacklammen komma tillbaka. Baggarna får gå med grannens hästar fram till slakt. Förutom slakten är avskiljningen det jobbigaste med fåren tycker jag – det är hjärtskärande att höra tackorna gå och ropa efter sina lamm. Men det går över rätt snabbt ändå.

Såklart kom fåren och undrade vad vi höll på med. När vi går in i hagen ropar jag på fåren, och de hör mig från andra änden bortom två skogsdungar, och kommer genast galopperande.

Sån skillnad mot sist vi försökte lura in fåren i en fålla. Herregud vad vi slet med våra första får, som var så o-tama att de lika gärna hade kunnat vara rådjur eller nåt. Två av dem blev aldrig tama ett enda dugg, så dem käkade vi upp.

Nu ska jag göra en intervju, steka en trave pannkakor och åka till havet med sex barn!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *