Inspiration

Skärmavbild 2015-06-13 kl. 08.59.35Innan vi flyttade hit sneglade jag mycket på romantiska landetbloggar som Underbara Clara eller Johanna i Kulla och drömde mig bort – och det gör jag fortfarande såklart. Det är lite pinigt att erkänna, men det var Claras blogg som över huvd taget fick mig att börja fundera på att flytta till landet (även om Jonathan pratat om det i flera år). Hennes inlägg om arbetslinjen eller avfolkningen av landsbygden beskriver precis det jag tänker och får mig att känna att jag har gjort rätt.

Men! Nu var det inte det jag ville skriva om utan om en ny sorts bloggar som tillkommit på min läslista sen vi flyttade: hardcore-bloggarna, de riktiga proffsens. Några tips:

På Maria Österåkers blogg Lev mer på mindre lär jag mig allt jag behöver veta om mitt nya liv, om självhushållning som vi ju ändå fantiserar om litegrann, och en hel del annat, som hur man gör myrliniment genom att lura myror att krypa ner i en flaska med sprit. En riktigt inspirerande förebild!

Erika Åberg är byggnadsantikvarie och driver bloggen Fru Åberg i Lågbo, där jag plockar upp ett och annat om att restaurera gamla hus och tittar på underbara före- och efterbilder – älskar före- och efterbilder!

Björn och Hanna (tror jag att de heter – de är lite hemliga) gör en otroligt ambitiös renovering en gård som är deras sommarhus på Görlinge Norrgård – älskar att titta på och läsa om andra som sliter! Och kolla hur de har gjort med det ena eller det andra, och om det funkade eller inte.

 

 

 

2 thoughts on “Inspiration

  1. Tack för den fina kommentaren! 🙂 Johanna heter min fru som till och med är anonymare än jag på bloggen. Det där med anonymiteten är ett arv från tidigare bloggar som var mer privata och vi ville flyga lite under radarn…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *