Rabarbersaft

IMG_9969

Jag är inte storodlaren i familjen direkt – faktiskt odlar jag ingenting. Jag klipper gräset och hejar på Jonathan när han sliter med trädgårdslanden.

Men att skörda och ta tillvara allt, det kommer jag att ägna mig åt med liv och lust! Tjuvstartade idag med rabarbersaft som var otroligt lätt att göra (saft kanske inte är så avancerat? Har aldrig kokat saft förut). Den blev både snygg och god!

IMG_9974

Det är ju något basalt mänskligt behov det här med att hamstra. Ingenting får mig att känna mig så nöjd som att fylla förråden, helst med hemodlade hemkokta saker såklart.

IMG_9972

Vidare har jag plockat blommor! Det gick bättre än det brukar, även om det fortfarande är omöjligt att se skillnad på mina och barnens buketter.

Och så bakade jag en kaka och dukade till eftermiddagsfika, och det klarar jag minsann galant. Käcka hälsningar från lilla hemmafrun!

IMG_9977

2 thoughts on “Rabarbersaft

  1. Jag fantiserar alltid om att jag ska ha värsta prunkande trädgården och sjuhundra olika sorters grönsaker som frodas hemmavid, men av någon anledning så skiter det sig varje år..har både svärmor och mamma med gröna fingrar och ivern finns där..men gröna fingrar har jag inte. Har just insett att mitt tappra försök att driva upp paprikaplantor har misslyckats fatalt. De är storleksmässigt ungefär som ärtskott. Tur att jag köpt tomat och gurkplantor annars hade växthuset fått stå tomt..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *