Kategorier
Livet

Olika fokus

IMG_9820
Jobbar på. I partysombrero, som alltid.
När Jonathan sätter igång med något så får han lätt lite tunnelseende. Han vill helst jobba 18 timmar per dygn med det han för tillfället är uppe i, och blir stressad om han inte får följa sin tidsplan. Han menar att just nu när vi håller på med det här (ladutaket, badrummet, veden, odlingarna) så måste allt annat få stå tillbaka lite. Vi bjuder inte hit gäster just nu, det är okej att vi äter frysköttbullar just nu, och vi kan väl sticka på utflykt med barnen sen, när vi är klara?

Det är bara det att vi aldrig kommer att bli klara. Nu har vi bott här i nästan ett år, taket rasar inte in, vedboden är inte tom. Vi har ju massor att göra såklart, det kommer vi ju ha så länge vi bor här. Men jag tycker mer att vi får ta det lite som det kommer, jobba när vi har tid, att vår vardag ska få ta plats. 

Egentligen handlar det ju om en inställning till livet. Om vi ska jobba en söndag vill han gå upp tidigt, ta en kaffe på stående fot och hinna ut snabbt, medan jag gärna tar sovmorgon och sitter kvar en timme och läser tidningen, det är ju söndag.

Jonathan har också ett behov av att få saker gjorda på ett annat sätt än vad jag har – i vintras när vi åt ost och kex och kollade på House of cards varje kväll blev han nästan deprimerad, medan jag bara blev tjockare och nöjdare. Nu är han ute varje kväll till elva-tolv, och han är lycklig när han kommer in. Och såklart finns det ju fördelar med att han dundrar på också – det blir väldigt mycket gjort!

Vi har inte stora uppslitande gräl om det här, det är inte så. Men det blir lätt frustrerande ibland att vi har så olika inställning. Jag vet inte riktigt vad lösningen är – förutom att jag såklart har rätt och alla borde göra som jag tycker att man ska göra. Men det gäller ju generellt.

PS. Obs att Jonathan är en väldigt engagerad förälder – vi delar lika på ansvaret för barnen, och såklart låter han barnen ta plats. Och det är inte så att han tycker att hemmet och familjen är mina domäner medan han är ute och snickrar. DS.

2 svar på ”Olika fokus”

Det där låter på pricken som jag och min man också. Hm.. vad kan detta stå för. Han blir rastlös och vill göra. Jag vill vila och ta det lugnt mellan varven. Så får jag dåligt samvete för att jag inte också gör… Så jag försöker förlägga så mycket av min ”ligga i soffan och titta på downton Abbey och dricka te”-tid när han är ute och springer, på partimöte eller grejer med nåt.

Jag tror det ligger i det som Slow-Eva skriver. Det dåliga samvetet. Att vi får dåligt samvete för att vi inte gör något. Och så gör vi fast vi egentligen inte vill och så blir vi småsura och försöker lösa det med att göra om dem. Fast lösningen är att vi borde våga vara oss själva. Slöa, lata och lyckliga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *