Kategorier
Halleluja

Jo det är visst det härligt på vintern också faktiskt

IMG_2608
I morse: vaknade klockan sex. Noterade snöstorm. Låg kvar länge och lyssnade på hur det knäppte och susade i huset. Gick upp och gjorde eld i vedspisen.

En sak som många (Stockholmare) säger till oss, nästan lite skadeglatt eller liksom för att få oss att erkänna att det också är hemskt att bo på landet – är det här:

”Men på vintern kan det inte vara kul.”

Tesen är att när det är mörkt och kallt och vidrigt, så är det extra vidrigt på landet. Och den första tiden funderade jag också över det – vi flyttade hit mitt i en värmebölja och man var ju tusen gånger hellre här än i stan då, men jag funderade lite på november och bävade. Undrade om vi skulle stå ut.

Och ja, stora delar av senhösten/vintern/förvåren är ju vidrig, det är mörkt, kallt, geggigt, isigt, blåsigt osv – ja ni vet. Men grejen är att det inte alls är värre här än i stan! Tvätom!

Vinter i stan innebär kala gator, grusiga trottoarer och fyra nyanser av grått. Det finns få saker jag hatar mer än att gå på det där gruset som ligger överallt i stan på vintern. Ingenting får mig att känna mig så grå och fnasig och statiskt elektrisk och eksemig och frusen ända in i märgen.

Vi har mer snö här. När ni vadar över Hornsgatan i brun snömodd åker vi skidor på gnistrande skare.

Vi har mer mys här. När ni sitter i ett sterilt kontorslandskap med elvärme och luftfuktare tänder jag ljus i fönstret och gör upp eld i vedspisen.

Det enda som stör mig mer här än i stan är att det blir lerigare, och att leran kommer in i huset på ett annat sätt när man inte först passerar ett trapphus.

Men nej, ingen årstid har fått mig att ångra att vi flyttade hit!

2 svar på ”Jo det är visst det härligt på vintern också faktiskt”

Jamen jösses ja! ALLT är ju liksom bättre på landet!!! (nej jag vet att inte alla tycker det) Sitta inne och mysa framför en brasa, laga mat på vedspisen, ut och pulsa snö i skogen, åka skridskor på sjön osv mm i all oändlighet <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *