Kategorier
Jul

Julgranen 2018

Äntligen har vi jullov allihop. Sixten och Jonas spelar ett nytt spel de har fått av Morris, och de är så glada. Jag och Ines har spänt Bodil framför pulkan, och det gick mycket bättre än sist. Jonathan och Ines har byggt en stor tomte av granris, och vi har tagit hand om alla djuren lite extra och tagit ner hö till grisarna och halmat hos fåren. Och så har Jonathan huggit ved, och jag har städat och städat och städat. Men nu tänkte jag att vi kunde kolla lite på granen! 

Vi har så många stora granar på vår mark som vi egentligen vill bli av med. Så vi brukar fälla en stor gran och göra ved av, och så tar vi toppen till julgran. Toppen kan ju se ut hur som helst, och det är väldigt svårt att se från marken vilka toppar som är fina. Men den här var helt okej! Inte lika fin som köpta granar med täta, späda grenar. Men det vore ju inte klokt att åka och köpa en gran som någon odlat någon annanstans och transporterat hit, när vi har en hel skog med egna granar!Vi fläskar på som vanligt med ljus och kulor. Glittret är bortrationaliserat pga mikropaster, men jag tycker inte det behövs egentligen.  Så fin den är ändå! Älskar att ha gran, det blir så fin stämning i vardagsrummet med ljusen och doften. Mmm!

Imorgon ska jag koka äppelglögg, baka bröd och pepparkakor, ugnsbaka och griljera en skinka, koka mer knäck och förbereda lite sallader och sånt. Stryka dukar… Ja, en hel del! Men jag älskar julförberedelserna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *