Kändisgranola

Saker jag gör på dagarna istället för att jobba (och som resulterar i att jag får jobba på kvällarna istället): granola. Jag utgick ifrån Ebba von Sydows recept (som ligger under kategorin ”kändisarnas bästa”, kändes festligt på nåt sätt). Men sen freestylade jag ändå lite med det jag hittade i skafferiet:

IMG_0368Rapsolja, sirap (ej i bild: vatten och honung), muscovadosocker, havregryn, sultanrussin, kanel, kardemumma, vaniljpulver, solrosfrö, pumpafrö, linfrö, kokosflagor.  (Obs att maskindiskmedlet ej är en ingrediens). Jag blandade allt utom russin och rostade i ugnen.

IMG_0373

Tidigare när jag har gjort granola har det smakat som misslyckade småkakor – degigt och segt. Så nu gjorde jag allt för att det skulle bli knaprigt; rostade ordentligt, rörde om ofta, hade ugnen på glänt, lät svalna utbrett på det här viset.

IMG_0387

Med naturell yoghurt – så gott! Längtar till frukost nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *