Kategorier
Köket

Köket! Äntligen!

Köksrenovering har känts så avlägset eftersom det är så himla dyrt. Även om vårt kök är trist och slitet är det hyfsat funktionellt, så vi har lagt krutet på annat. Men efter att ha dreglat över Simnatorpets kök på insta:

Så blev jag ändå inspirerad att måla om och tapetsera, och då började Jonathan prata om att bygga ett skafferi och en väggfast sittbänk. Och så vill vi ju byta ut den fula plastmattan på golvet. Detta har vi gjort hittills:

Jag har tejpat upp två tapetprover på väggen – jag röstar för den övre (alltså PRICK samma som Simnatorpets, hehe), vad tycker ni?

Jonathan har ritat skafferiet på golvet.

Och så har jag krafsat upp ett hål för att se hur det ser ut under plastmattan…

Sen insåg vi att vi inte har råd att göra allt på en gång. Så vi börjar med att bygga skafferiet och bänken och måla, och väntar med tapeterna och golvet (det blir ett linoleumgolv, trägolvet kanske är fint (eller i alla fall innan jag stack kniven i det, se ovan) men det blir för kallt och dragigt.)

Såklart sväller projektet hela tiden; om vi tar bort det här överskåpet för att få plats med skafferiet blir det en snutt där det nya taket saknas, då måste vi skarva där, och om vi skarvar på en ny taksnutt så borde vi måla hela taket så det blir samma nyans… Om vi byter ut den listen borde vi byta alla, osv osv.

Men! Vi tar en liten bit i taget. Det blir bra! Idag ska jag röja upp en plats i hallen innanför köket mot Sixtens rum där kylen ska stå, och så kanske jag hinner måla insidan av ett skåp också.

Men först ska jag gå ut och ta in korna, för nu har det börjat snöa regnblandat därute, ser jag från min nya skrivbordsplats i sovrummet (Jonathan snodde arbetsrummet när han började jobba hemifrån i våras).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *