Kategorier
Inredning Loppis Shoppinglycka

Jag köper mig riktigt lycklig

Jag blir verkligen glad av att köpa saker. På riktigt känner jag stor tillfredsställelse när jag kommer hem med och packar upp nya grejer. Jag tror det hänger ihop med att jag gillar förändring. Hur som helst passar inte mitt stora shoppingbehov (nåja, begär kanske snarare) in i vår ekonomi eller vår präktiga ekologiska livsstil. Tur då att det finns loppis, där jag med gott samvete kan shoppa loss och släpa hem hur mycket som helst och det gör bara gott för världen! Och mig. Men världen, tänk på den!

Igår åkte jag och Ines till Returskänken i Norrtälje, de har halva priset på allt varje tisdag. Vilken galen shoppingtur! Fick inte in allt i bilen ens, Jonathan fick hämta resten efter jobbet. 400 kronor betalade vi för allt. Här är ett urval:

IMG_5926

Sex stolar som kommer bli supersnygga med nya dynor, lite sandpapper och olja – 50 spänn för alla!

IMG_5925

IMG_5921Fyra fina sovtäcken som jag tänkte man kan ha i trädgården i sommar – antingen att ligga på i gräset eller som filtar under kyliga sommarkvällar när man sitter ute och fikar. Tror jag gav 25 kr för alla fyra. Och så den där fina tvättkorgen för några tior. Nån som vet hur man fräschar upp en sån?

IMG_5928

Kanske finast av allt ändå var den här lilla ljusstaken. Jag är besatt av såna där rosor i glaskulor ni vet, men Jonathan tycker att de är supervulgära så de är bannlysta i vårt hem. (Jag tycker alltså att de är vackra på riktigt, inte på ett ironiskt kitsch-sätt.) Men den här köpte jag för fem kronor (!!!) och smög in i mitt arbetsrum. Titta vad fint de små luftbubblorna glittrar!

loppis

På vägen hem stannade vi hos en gubbe i Svanberga som sålde Grön Anna-porslin och kittade upp oss på lite nya assietter och kaffekoppar, samt den här enorma tekoppen som jag inte ens visste fanns. Vilken lycka!

IMG_5918

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *