Kategorier
Barn Bodil

Kvällspromenad med kurragömma

IMG_7286
Det är så grönt och saftigt just nu! Och massor med fina ängsblommor på g, plockar en bukett varje dag.

Ines följer gärna med på hundpromenad och det är så mysigt att gå och småprata med henne. Vi brukar leka kurragömma med Bodil – hon är verkligen duktig på det! Från början gjorde vi så att den som gömde sig ropade på Bodil när hon fick komma och leta, men nu har vi steppat upp gejmet för henne.

IMG_7278
Här sitter hon i skogen och väntar på mitt ”varsågod” som betyder att hon får springa och leta.

Jag platsar Bodil och Ines lubbar iväg. Den här kvällen sprang hon genom en skogsdunge och över två små ängar och klättrade upp i ett träd. Jag räknar till hundra innan jag låter Bodil springa. Och hon tvekade inte en sekund utan sprang raka vägen till trädet och tittade upp! När jag försökte finta henne genom att springa ut ur skogen på ett ställe och sen byta riktning när jag kom ut på ängen följde hon mina fotspår exakt. Undrar om hon går på ljud eller lukt? Hon är väldigt uppmärksam när hon sitter och ”räknar”, lyssnar verkligen efter den som brakar iväg genom skogen även när hon inte kan se den längre. Men hon har ju också ett fenomenalt luktsinne pga är hund. Rolligt är det hur som helst!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *