Kategorier
Livet Lycka

Livet just nu

Sorry om jag framstår som lite frälst nu, men jag är så himla lycklig över mitt liv! Jag har precis fyllt 40, och som brukligt har jag börjar fundera över var jag befinner mig i livet och var jag skulle vilja befinna mig – och för min del är svaret precis det samma på båda frågorna!

Att flytta till landet var det bästa beslutet vi tagit i vårt gemensamma liv (jaja, förutom barn och såna saker, men ni fattar). Sixten sa härom dagen: ”Tänk vad livet kan ändras – förut bodde vi i Kärrtorp, och nu” – slår ut med armarna – ”bor vi här och har allt det här.”
Jag håller med honom! Livet har förändrats så mycket! Vi har så mycket här som vi inte hade i Kärrtorp, så många möjligheter och så många nya horisonter (säger man så?). Livet är annorlunda, vi är annorlunda (fast ändå samma) och det passar oss så bra.

Jag trivs med att jobba hemifrån och gå runt här och småfixa på dagarna. Vara hos djuren (det är ju ett kapitel för sig alltså – ser inte mig själv som en djurperson riktigt men kanske håller jag på att bli det trots allt?), släpa runt lite grejer, skruva ihop något någonstans, stryka en linneduk, laga ett långkok… Ja, vara bondmora och hemmafru helt enkelt (men alltså jag jobbar också, det gör jag!).

Jag ser så himla mycket fram emot allt som ligger framför oss nu:

Dels i närtid; att börja elda i kaminen som snart är installerad (inshallah), börja förså, planera och dra igång odlingarna igen för säsongen, få kycklingar och ta emot de första lammen, öppna loppisen igen, skörda den första honungen, klippa gräset och känna doften, hänga tvätten ute… ja, det där förunderligt självklara och fantastiska med att livet går i cykler och börjar om varje år.

Men också i ett längre perspektiv; att få bygga vidare på gården, skala upp fårverksamheten och börja göra korv och sälja lammlådor och skinn, bli alltmer självförsörjande för varje år, fortsätta göra fint i huset och renovera, till exempel köket (och bygga ett riktigt walk in kallskafferi!), hitta olika spännande sätt att tjäna pengar på vår livsstil…

Här är sånt vi sysslar med i dessa dagar:

IMG_2498

Sixten är helt uppslukad av en bokserie, jag riktigt myser över att hitta honom i en fåtölj framför brasan med en bok!

IMG_2504Jag fyllde år och fick frukost på sängen; kaffe och ärtskott. Har ändå ingen aptit på morgonen och gillar inte att äta i sängen, så det var utmärkt!

IMG_2518

På födelsedagen lämnade vi barnen och hunden hos Jonathans föräldrar och gick till Nytorget 6 och åt en fantastiskt god middag. Så mysigt ställe! (Man vet för övrigt att man är i Sofo när det sitter en fransk bulldog på en stol i baren med framtassarna på disken!) Sen kom mina närmaste vänner och några syskon och Morris dit för att ta en drink – som blev väldigt många. Kvällen slutade med efterfest hemma hos Linda med musikquizz från 1977 (svårt).

IMG_2526 Erica knäppte den här bilden på mig vid halv fyra-snåret, den sammanfattar kvällen väl.

IMG_2531Hemma igen! När Morris är här blir alla så glada. Särskilt barnen.

DSC01592 Igår fyllde Sixten år. Vi åkte till Skansen och det var så mysigt! Älskar Skansen i lågsäsong.

DSC01617 Barnen kollade länge och intresserat på glasblåsningen.

DSC01623

Är inte så förtjust i glaskonst faktiskt, men de här kantarellerna var ju rättså härliga.

Ett svar på ”Livet just nu”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *