Livet under Farsoten

Ja livet rullar vidare. Inget särskilt händer. Huset är fullt av hemarbetare och hemmastudenter. Man spelar pingis på logen. Målar i köket. Mockar hos djuren. Kränger på sig munskyddet och åker till Ica. Sover i samma kläder man haft på sig på dagen.

Titta vad fint det blir i köket! Jag har alltså inte tapetserat än utan bara tejpat upp en liten provbit. Och färgåtergivningen är inte helt hundra. Men man anar ju! Så glad och pirrig över förvandlingen.

Jag har försökt rädda de halvdöda pelargonerna som befunnit sig i ”vila”. Fattar inte vad jag gör för fel, inte ska väl 90 procent av växten vissna bort? Det händer varje år. De ska väl stå ljust, svalt och med lite vatten?

Kronärtskockor har jag sått, och lök från frö – nytt för i år! Tidigare har jag köpt sättlök men det känns som en sån blåsning att köpa en liten lök, stoppa i jorden och sen gräva upp när den blivit stor.

På min födelsedag den 26 februari var det vår, temperaturen steg ungefär 30 grader på tio dagar. Sen blev det vinter igen, och det var lika bra för det skulle ju ändå hända.

Näe varför tog jag med den här bilden? Typisk bild som man tar för att himlen ser så MAGISK ut, men bilden blir bara platt, och dessutom helt ointressant för alla som inte ser himlen i verkligheten. Aja, fint var det i alla fall, och magiskt för mig!

Och just det, vi har klippt fåren också, det är svinjobbigt men ändå kul att se vad som döljer sig därunder all päls. Det är svårt att klippa runt huvudet, många får kotlettpolisonger, eller som den här damen: ortodoxa tinninglockar. Oy vey!

2 thoughts on “Livet under Farsoten

  1. Jag sköter mina pelargoner som en vanlig krukväxt under vintern. Mina pelargoner vilar alltså inte mer än alla andra krukväxter inomhus vintertid. De bor under växtlampor och vattnas en gång / vecka. Visst ser de lite risiga ut där mitt i vintern men ändå mest gröna. Torra blad plockar jag bort. Sedan när ljuset återvänder piggnar de till och börjar växa och t.om blomma. Jag klipper ner dem och planterar om och får på samma gång en massa sticklingar. Vissa säger att man inte ska beskära och plantera om på samma gång men det brukar inte vara nåt problem för mig. Mina pelargoner har jag inne året om och de växer hela tiden i samma krukor, glaserade lerkrukor( 16 cm diameter, innermått) som diskas vid omplanteringen. Jag har inte rum för större krukor på fönsterbrädan och jag bor i ett vanligt modernt bostadshus med +22 C i innertemperatur och det funkar fint. Jag brukar gödsla med pelagongödsel under växtsäsongen och mina pelargoner blommar massor. Pröva du också!
    Tack för en bra blogg!
    Hälsningar Sonja från Finland

    1. Åh vad bra, tack för alla tips! Nu har ju du växtbelysning, men annars har jag fått för mig att pelargoner som inte ”vilar” på traditionellt sätt blir långa och rangliga? Fast det tycker jag iofs är rätt fint. Så jag kanske ska sluta ställa undan dem på vintern 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *