Nu kan vi bygga vad vi vill

Äntligen har Jonathans sågverk kommit! Det kom när det var som allra kallast, och Jonathan stod ute i femton minusgrader sent på kvällarna och byggde ihop det. Entusiasmen visste inga gränser!

Det är ett bandsågverk, man lägger alltså stocken på plats och sen sågar man sig igenom den med den där gröna grejen. Bra beskrivet eller hur! Men tänk att stocken är en lång ost och den där gröna grejen är en osthyvel. Ja, nu fattade ni! Man går längs hela stocken och sen vips har man en planka, kolla:

Det var väldigt kul och väldigt lätt.

Jonathan har tjatat om att han vill ha ett sågverk i flera år, men jag har tyckt att det har varit onödigt och dyrt. Till slut gjorde vi en överenskommelse om hur vi ska använda våra sparpengar: först en resa för familjen till Berlin (som inte blivit av än pga ni vet vad), sen ett sågverk. Och nu när vi har det är jag så glad! Kolla bara vad härligt:

Nu kan vi bygga vad vi vill av vår egen skog! Och välja fritt vilka dimensioner vi vill ha på virket. Så fantastiskt lyxigt! Det första Jonathan gjorde var att bygga en bättre klövpall till fåren (som de står på när de äter från foderbordet). Sen ska vi bygga en bänk till köket och sen ett jättestort vagnslider till traktorn och alla jordbruksredskap. Och sen en glasveranda kanske? Utan glas… Men ändå. Vi kan göra vad vi vill! Självförsörjande på virke.

2 thoughts on “Nu kan vi bygga vad vi vill

  1. Häftig känsla kan jag tro. Är nyfiken, hur mycket (ungefär) kostar ett sådant aggregat?
    Funderar på om det skulle löna sig att skaffa.

    1. Tror det kostade närmare 40 lax ink moms, med lite olika tillbehör. Det är ett av de billigaste tror jag. Himla kul är det, och otroligt fin känsla att göra virke av egen skog 😊🙏🏾

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *