Mandelmanns

Idag var det frost när vi vaknade och det betyder att det är dags att plocka vinteräpplena. Så det ska jag göra idag!

Jag och Jonathan har haft en så himla fin helg i Skåne – som alla redan vet är ju Österlen helt fantastiskt vackert! Vi har bott mysigt och ätit gott i Kivik, och promenerat i Stenshuvuds nationalpark, och det var helt magiskt med bokskogen och utsikten från toppen. Men huvudsyftet med vår resa var ett besök i Mandelmanns trädgård, och det var verkligen fantastiskt fint och inspirerande.

Det är ju inte bara magnifika odlingar utan en hel park att njuta av, med dammar och mysiga små sittplatser här och där.

Maten var helt otroligt god, till och med Jonathan, som i vanliga fall är en mat-tönt, satte i sig allt (utom fänkålen) med god aptit! Just när vi ätit färdigt kom en plötslig regnstorm, och vi tog skydd i växthuset och åt efterrätten där. 

Sen gick vi ett varv och beundrade de fantastiska odlingarna, fick tips om hur man odlar kål utan att skydda med nät (sätt ut sent, använd en mikorbiologisk produkt som heter turex) och så snokade vi lite hos djuren. Kul för en annan djurägare att se vilka grindar och rundbalshäckar de använder och såna saker. Titta på utsikten här, helt magiskt ju!

Jag blev sugen på att öppna ett café och en gårdsbutik – och att skaffa kossor och grisar! Jonathan blev sugen på att spaljera träd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *