Massakern i hönsgården

Vi tar en bild på Bodil från kvällspromenaden istället för bilder på lemlästade höns.

Näe hörrni, 2020 är ett äkta skitår. Igår morse klockan halv fyra väckte Jonathan mig och sa att räven varit hos hönsen. Den hade tagit med sig sex stycken, lämnat två skadade och resten döda, utspridda i trädgården. Vi fick nacka en direkt och gå runt med sopsäck och samla lik.

Den sista stackaren som satt i hönshuset och darrade verkade okej tyckte vi först. Hon åt och drack och värpte till och med. Men hon kunde inte lyfta på huvudet, något hade gått sönder när hon blev biten över nacken. Vi fick ta bort henne också.

Så nu är det mol tyst i hönshuset och trädgården. Vi har inte varit utan höns sen vi skaffade dem för fem år sen. Det känns verkligen tomt.

Men! Vi lånade kläckaren av Jonathans kompis igår, beställde avelsägg som hämtas idag, och om två veckor kan vi hämta hem några värphybrider! Och vi passar på att renovera hönshuset och stängslet medan det är tomt.

Det blir nog bra till slut. Men otroligt tråkigt på alla fina kycklingar vi hade kläckt fram, som blivit stora och nästan var värpklara…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *