Men äääät dååå

IMG_2095

Allvarligt. Det finns ju barn som är vegetarianer – de äter väl bönor och linser och kikärter och tofu och sånt? Har jag skämt bort/fördärvat mina barn med för mycket köttbullar och falukorv? Av alla vegetariska rätter jag lagat sen vårt köttlöfte trädde i kraft har de gillat exakt en. Det är så otacksamt att laga mat som ingen äter, det blir så pissig stämning vid matbordet och ja, det är inget kul helt enkelt.

Men nu fokuserar vi på framgången, den enda succén hittills! Vi gjorde helstekt blomkål med parmesan och hasselnötter. Jag lanserade rätten som en brakmåltid – det vill säga en som framkallade pruttar. Det är ju förstås oemotståndligt i sig. Sen fick Sixten vara med och laga – här ovan ses han klä in blomkålarna i smör – för det har jag läst nånstans att det ska vara bra.

Men jag tror att det faktum att mina barn över huvud taget äter blomkål grundar sig i att de har sett den här scenen:

3 thoughts on “Men äääät dååå

 1. Jag var ett vegetarianbarn och jag har ett vegetarianbarn (typ) och vem vill äta kikärtsgryta? Jag föreslår: pyttipanna, halloumi, tacos (santa Marias sojafärs t ex), wraps, pizza, risotto, potatisbullar med keso, lasagne, paj, pasta&pesto, bakad potatis, soppa och pannkaka. Ost är din kompis.
  Vi har Linas vegetariska kasse, men den kanske inte levereras så långt från Stockholm?

  1. Ja, det får bli mer sånt. Tack för alla tips! Vad har du i pyttipannan? Man är ju lite orolig för proteinbrist liksom. Men de äter ju kött i skolan (och här ibland), så egentligen skulle jag kunna servera typ pasta och tomatsås jämt (om de nu åt det alltså – vilket de inte gör).
   PS. Jag älskar kikärtor!

   1. Pyttipanna på taggsvamp eller annan svamp, ev halloumi, lök, potatis, morot, solrosfrö eller ngt, kanske ärtor, kanske rödbeta. Proteinet finns i det stekta ägget. Ost är tydligen sjukt mycket protein också.
    För övrigt lät det där med hamburgare på grannens kossa väldigt, väldigt lyxigt. Trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *