Kategorier
Arbetsrum Inredning Loppis Mys Vedspisen

Min älskling, vad skulle jag göra utan dig?

November alltså, vilken rövmånad, om uttrycket tillåts. Vem älskar november? Allt är grått och fuktigt och man fryser ju tamejtusan mer nu än i februari. Idag regnar det och blåser ute och det är ju mysigt i två dagar ungefär, men inte i en månad. Jag längtar till julen och snön så jag knappt står ut.

Men! I år är allt lite lättare att uthärda, tack vare den här pjäsen:

IMG_0358

Jag gnodde den (eller honom, som sotaren säger) med spissvärta igår och tömde all aska. Passade också på att dra lite i olika handtag och reglage som jag ännu inte fattat riktigt vad det är. Älskar vedlåren också, den blå nötta färgen. Till höger om vedspisen finns en vedpanna, varmvatten från den kan – åtminstone i teorin – värma ett element ute i hallen. Men den är tom och vi låter den nog vara det. Vi har ju vattenburen värme från en betydligt mer effektiv vedpanna redan.

IMG_0354

Den fina vasen målade min mormor till sin mamma, ”Till mamma julen 1948” står det på undersidan. Ljusstakarna är loppisfynd (30 kronor styck! – riktigt kap minsann), den lilla kommer från Jonathans mormor. Skulle vilja ha många fler såna här mässingsljusstakar, men de är svåra att hitta till ett rimligt pris tycker jag.

 

3 svar på ”Min älskling, vad skulle jag göra utan dig?”

Hej! Läste att ni eldar utan att ha vatten i tanken, det får man absolut inte göra för då går den sönder, en vattenmantlad spis måste alltid ha en viss mängd vatten i sig, rådfråga sotaren innan något spricker!

Oj, hjälp! Fast som jag förstod det så är vedpannan separat från spisen – man eldar på ett annat ställe för att värma vattnet. Sotarn sa att det var fritt fram att elda och att vi inte skulle fylla på vatten i tanken, så det borde vara lugnt… Men tack för varningen 🙂

Svara

Min mamma har hysteriskt många såna ljusstakar, alltså säkert 30-40 stycken som hon har haft på ett gammalt skåp och ibland tänt allihop på samma gång med orimlig hetta i rummet som följd (i synnerhet om man är några stycken i rummet vilket man ju ofta är när det känns som ett festligt tända alla ljusen-tillfälle). Men hon verkar inte ha så många framme nu vad jag minns, ska fråga om hon vill sälja/efterskänka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *