Kategorier
Livet

Mobiltombola

Här är sju helt slumpvis utvalda bilder från min mobil, den nyaste först:IMG_6511 Ines och lillkusin Kalle går till havet. Vi var och hälsade på min syrra i deras nya sommarhus för några veckor sen. Så otroligt kul att de hamnat nära oss, och nära mamma. Det är ingen slump förstås.

Men att vi från början hamnade just här i Roslagen, i Väddö-trakterna, är en slump. Det började med att min pappa såg en annons i tidningen och slog till på att hyra ett torp i Stabby (ca två kilometer från där vi bor idag), det var typ 1987. Han hyrde det i några år, och efter det tog mamma och mormor över i några år. Så när mamma långt senare skulle köpa eget sommarhus började hon leta i samma trakter. Och när vi skulle flytta från stan kändes det naturligt att leta här, där vi kände oss hemma. Jag minns att jag hade ont i magen över att det var så långt från Stockholm, men när jag insåg att det var fem minuter från Älmsta där vi handlat alla somrar så kändes det tryggt och bra.

IMG_6275Jag har svårt att förklara varför jag har tagit den här bilden.Kanske för att jag skulle komma ihåg att det fortfarande är frostrisk i maj?

IMG_6243 Hulken är som en liten hund som lägger sig vid mina fötter när jag sitter på altanen. Men snart är det slut med det, jag ska bygga grindar och stängsla in hela skiten så vi slipper tiggande och bajsande höns som äter upp det vi odlar och sandbadar i salladslådan.

DSC00506 Det här är en work in progress-bild på en stentrappa Jonathan skulle fixa ner till trädgårdslandet. Det ser faktiskt prick likadant ut nu en månad senare, fast med lite mer grönt runtom.IMG_6127 Barnen hjälpte till att måla om i gästrummet. Jag vill verkligen vara en sån förälder som gillar när barnen är med, jag vet att det är bra för dem och att de växer med uppgiften och känner sig behövda. Men jag står inte ut för att de kladdar och gör så fult. De får dra varsin gång med rollern och sen säger jag tack tack och skickar iväg dem.

IMG_6065 Varför tar man en sån här bild? För att man blir glad över att se den första tussilagon sticka upp. Men liksom, vad ska man göra med bilden? Den ligger i mobilen tills man rensar nästa gång. Borde tagit en *mental pic*.DSC00468Den här bilden blev rätt cool ändå. Charlie mitt i en galning/ett gal.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *