Möt Ymer

Igår morse strax för soluppgången gjorde baggen Ymer entré. Vi öppnade dörren till stallet där han varit ett par dagar och släppte ut honom till damerna.

Först stod han här och funderade en stund, sen gick han runt hörnet och började stånga en grästuva helt maniskt. Vi började oroa oss över hans förstånd (och Ines trodde att han var deprimerad), men han skärpte sig när han fick syn på den här raden med rumpor:

Runda och fina va! Här syns Ymer längst bak, han gick från tacka till tacka och nosade dem i bakarna och slickade dem uppvaktande på ryggarna.

Annika och Felicia meddelade sitt samtycke. När Ymer hade varit i hagen i tre minuter hade han betäckt dem båda, och dessutom Bella och Ylva. Han vet vad han gör, karln.

Jag har sagt det en miljon gånger, men jag älskar hur man lever med årstiderna och cyklerna på en gård. Nu flyttar vi fåren till vinterhagen, nu är det dags för baggsläpp, nu sår vi, nu skördar vi osv. Lamningen börjar den 22 mars nästa år. Lite tidigare än vi brukar, men det blir bra, då har vi mer tid till odlingarna efter lamningen.

I år betäcker vi 13 tackor, så runt 26 lamm lär det bli, inshallah!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *