Nu är de här!

I måndags efter jobbet åkte jag till en gård vid Arlanda nånstans för att hämta våra höns! De kacklade och flaxade och var halvt hysteriska när vi packade ner dem i två flyttkartonger. När jag körde iväg med dem i bakluckan var jag orolig att de skulle rymma inne i bilen och börja vimsa runt så att jag körde av vägen. Men istället somnade de små dumskallarna när det blev tyst och mörkt och varmt.

När jag kom hem satt tuppen, som flyttat över från grannen tidigare på dan, och slaggade på en sittpinne inne i hönshuset. Han tittade yraket upp efter en stund med brydde sig inte nämnvärt när vi packade upp de sömndruckna hönsen.

På något sätt hade jag väntat mig mer uppståndelse – att de skulle vara lite skärrade över att bli flyttade, eller nyfikna på den nya platsen. Men de verkade inte bry sig direkt. De kanske är för dumma för att fatta att de flyttat.

Jag har jobbat och varit borta hela dagen och kvällen både tisdag och onsdag, men idag fick jag äntligen kolla in dem ordentligt! De är inte tama direkt men tyckte det var okej att jag var inne hos dem.

IMG_8369 Tuppen – satan vad han galer hela tiden! Fast det är bara mysigt.

IMG_8377

De värpte tio ägg under de två första dagarna! Vi kommer behöva ge bort massor av ägg… Fast idag har de inte värpt alls, så det kanske jämnar ut sig.

 

6 thoughts on “Nu är de här!

 1. Dom där äggen behöver ju inte målas till påsk, otroligt vackra som dom är 🙂
  Hoppas på att få komma ut snart igen och kolla in dom live, så mycket barndom för mig 🙂

 2. Oj, så fina ! Vad är det för ras på dina höns. Vi har för närvarande 6 !!! tuppar o 5 hönor av rasen Chabo, så vi får ju bara pyttesmå ägg. 2-3 miniägg räknar man som ett stort vid bakning. Lycka till med hönsen,det är hemtrevligt med höns men man bör undvika att ha så många tuppar för det blir ett hiskeligt galande :))

  1. Vad gulligt med miniägg! Vet inte riktigt vad dessa är för ras – eller de är olika (några är nog maran?), hon som hade dem har avlat fram dem speciellt för de fina äggen. Ränkar med bruna, beige, gröna, mintgröna, rosa, vita, gula…
   Typiskt er knasbollar att ha sex tuppar 🙂

 3. Oj! Det var nog de finaste äggen jag någonsin har sett. När vi har för mycket ägg brukar vi sätta ut en korg vid vägen med prislapp på. Funkar hur bra som helst. Så får man ihop lite pengar till deras mat.

  1. Ja visst är de fina 🙂 Här kommer inte många äggspekulanter förbi, men vi kan ju ta med dem till Stockholm och sälja dem på något hipstercafe kanske…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *