Nu börjar det! Odlingssäsongen alltså!

Jag kan inte fatta att jag lägger upp de här ohyggligt deppiga bilderna, men budskapet är ändå hoppfullt: nu börjar odlingssäsongen! Jonathan har lyssnat på sin favoritpodd Två odlare emellan, fått feeling och börja förkultivera till varmbänken. Här står salladen (tror jag) och gonar sig i värmen från värmegolvet i badrummet.

IMG_2168 I år kör vi förkultivering i källaren – vårt mysigaste rum! Här ett experiment med plast för att hålla värmen bättre. Det är typ åtta grader i källaren nu…

IMG_2169 Här (nedan) blandar Jonathan bra jord i hinkar… De runda svarta hinkarna är till potatis tror jag – den ska planteras i hinkar utan botten och sen grävas ner i landet. Det ska ge tidigare skörd och Jonathan tänker att det kanske också hindrar sorkarna från att snaska i sig vår mat.

IMG_2171

Jag är inte så förtjust i den här delen av odlingsåret – förkultivering stressar mig, det är så mycket att hålla reda på och passa på hela tiden. Men Jonathan älskar det! Jag tycker däremot mycket om att sitta i trädgårdslandet och rensa ogräs (jag är en simpel människa), så jag tar igen det senare.

Edit: Och kolla vad som just dök upp på Aftonbladet! Tur att man snart har sitt salladsbehov täckt då! *myser*

Skärmavbild 2017-02-01 kl. 10.20.11

3 thoughts on “Nu börjar det! Odlingssäsongen alltså!

  1. Det är väl en himla tur att ni kompletterar varandra 🙂 Så får ni båda göra det ni tycker är roligast! Lycka till med förodlingen.

  2. ”Tvingar folk grönsaka” …que? som i försaka? eller är det ett nytt ord på odlarjargong?
    ”vad ska du göra idag?”
    ” jag ska gå o grönsaka lite på kolonilotten”

    Känner igen den där feelingen…och stressen också! hur fasen ska man få plats med allt som den där feelingen fick mig till att så!?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *