Skafferiet!

Vår köksrenovering går långsamt framåt. Ett stort framsteg var att vi kunde flytta in i det nya skafferiet härom dan! Såhär såg det ut innan vi började riva ut det gamla skafferiet och skåpen däromkring:

Sen flyttade vi kylen och rev ut allt:

Det här är det enda vi kommer att riva ut i köket (förutom golvet), resten ska bara målas och piffas. Fint trägolv, men kallt och dragit blir det. Bra i skafferiet!

Stommen på plats och vi provar ut hyllstorleken med olika matpaket 🙂

All mat på golvet och köksbordet i hallen, lite rörigt blev det…

Jonathan sätter upp pärlspont. Jag är pirrig för det blir så fint! Går och fantiserar om inflyttningen.

Men först: måla måla måla. Så tråkigt. Sen, tadaaa:

Köket iordning (tillfälligt). Det blev så fint!!! Känns helt fantastiskt bra. Till vänster om skafferiet ska det upp några hyllplan tänkte jag, och längs väggen till höger ska Jonathan platsbygga en sittbänk. Och allt ska målas och väggarna ska tapetseras. Men just nu känns det perfekt jämfört med kaoset, haha! Vi kollar in i skafferiet:

Mikron är ju inte vacker, men skönt att slippa ha den i köket!

Alltså. Snart kommer vi stöka till här, men just nu njuter jag verkligen av ordningen!

Tömde kylen på burkar och flaskor, det är ju ändå kallt i skafferiet. Så nu är kylen helt tom, bara ägg och mejeriprodukter där! När det blir varmare ute flyttar vi väl tillbaka grejerna till kylen.

Det var bra att gå igenom skafferivarorna, hittade en del dubbletter. Tre paket brun farin och säkert fem olika förpackningar med bikarbonat! Vi är även ofrivilligt rika på bakpulver och senap 🙂

De där lika stora paketen i räta rader, skafferiporr, haha!

Och kolla vilken fin skål som Jonathans brorsa gjort till oss!

Jag är så otroligt nöjd och glad. Och det tar ju emot att börja riva ut saker för att måla i de andra skåpen nu, när ordningen tillfälligt återvänt, haha! När bordet var inburet till köket igen hade vi inflyttningsfest för skafferiet.

2 thoughts on “Skafferiet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *