Sköna söndag med stängsling i sol

Vi har haft en så undebar söndag! Sol och fågelkvitter, plusgrader och – enligt Sixten i alla fall – t-shirtväder.

Jag var hos korna och mockade, säppte ut grannens höns, hämtade ett ägg och cyklade förbi brevlådan på hemvägen för att plocka upp tidningen. Vi har papperstidning på helgerna, men på vardagarna övar jag på att läsa på plattan. Det är ju inte klokt att ha papperstidning. Men så mysigt!

I alla fall. Jag har också satt ny vitlök, den jag satte i höstas stod under vatten i flera veckor när trädgårdslandet var översvämmat, den kan ju inte ha klarat sig. Jag har tänkt att vi bara ska odla i pallkragar det här året för att undvika slika katastrofer. Vi anpassar oss efter klimatförändringarna.

Vi har dragit om stängslingen lite i fårens välkomstbete idag – nu får de en större del av en skogsglänta, och det blir spännande för lammen. Barnen har byggt en koja i skogen och hunden fnattade runt och var på topphumör.

Och – kanske bäst av allt – årets första utefika i solen! Herregud så ljuvligt.

Och hönsen har kommit igång med värpandet igen! Saknar de gröna/turkosa äggen, kanske ska köpa några avelsägg och kläcka fram några grön/turkosvärpare. (Men stopp! Kläcka kycklingar gör man ju på våren! Inte i januari.)

Med den här dramatiska bilden ville jag säga att jag har fått fräknar också. Hurra för våren! Eller…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *