Kategorier
Uppvärmning

Snart slipper vi frysa

img_0349 img_0350

(Sorry för tråkiga bilder, men de är ju ändå långt ifrån de sämsta jag publicerat)

Nu har det blåst ordentligt i några dagar, och då blir det så fruktansvärt kallt på östsidan av huset som är mest ansatt av vinden, det vill säga i vårt sovrum, mitt arbetsrum, köket och gästrummet. Jag har flyttat min arbetsplats till fåtöljen framför kakelugnen i vardagsrummet. Bodil värmer mina fötter med sitt lilla muskelberg till kropp.

I morse slog det mig plötsligt att vi faktiskt kan dundra på och höja värmen hur mycket vi vill – vi behöver ju inte snåla med ved eftersom vi snart byter uppvärmningssystem, woho!

(Varning, här nånstans börjar det bli riktigt tråkigt för den som inte är specifikt intresserad av luft/vattenvärmepumpar.)

Igår var vi och inspekterade en luft/vattenvärmepump och lyssnade på den. Det var ju en redigt ful klump och fan vad den brummade och lät. Men vi tänkte sätta den på baksidan av huset där den varken syns eller hörs, och dessutom har det försäkrats oss att den knappt låter på sommaren, och det är ju då man sitter i trädgården och kan bli störd.

Det känns hur som helst som ett bättre alternativ än bergvärme för att det är såpass mycket billigare – jag tror att det skiljde nästan hundra tusen mellan offerterna.

Det ska bli så skönt att slippa veden och bara njuta av värme i huset utan slit! Sen ska vi som sagt sätta in en kamin i hallen, och kanske behöver vi fler eldstäder på övervåningen så småningom, men det märker vi.

Nu ska jag gå ut i pannrummet och höja värmen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *