Kategorier
Katastrofer av mindre eller större omfattning Livet

Stormen Alfrida

Vi har klarat oss bra i stormen, men många i omgivningarna har haft strömavbrott och fått sin skog stormfälld.

Vi förberedde oss så bra vi kunde på nyårsdagen genom att plocka in alla lösa föremål, som spadar, vattenkannor och skottkärror.

Och så klättrade jag på en stege ända upp hit, till det lilla gallret uppe i nock på ladan! För Jonathan har hört av en granne att han och förra ägaren desperat kröp omkring på plåttaket en under storm och försökte få plåtarna att ligga kvar, när stormbyarna lyfte dem underifrån, genom gallret. Så jag spände upp ett lakan på insidan, tror att det hjälpte lite grann i alla fall.Sen byggde vi en hög av kuddar och madrasser på vardagsrumsgolvet (sofforna är undanställda för att Bobo inte ska hoppa upp i dem) och låg tillsammans allihop och tittade på SVT:s serie om trettioåriga kriget och hörde hur stormen började ryta därute.På natten dånade det så att barnen inte kunde sova, och på morgonen hade Bodil lyckats få av sig bandaget, så att jag och Jonathan fick åka till Uppsala med henne för omläggning. Längs vägen såg vi flera hundra fallna träd.

Men vi klarade oss bra! Ett staket välte, några nockplåtar på ladan har flaxat upp. Några träd har blåst omkull, de gör vi ved av under vintern.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *