Kategorier
Snilleblixt

Tävling! Namnge vår gård!

Vi behöver ett namn på vår gård. Det ska kännas lantligt, genuint, mysigt, närodlat och som något som någon från Sofo kan köpa produkter från. 

Byn heter Ekeby, men Ekeby gård finns förstås redan.

Fastighetsbeteckningen är Söderby-Ekeby, men Söderby gård finns också redan.

Platsen som vår gård ligger på har i historien kallats Tomttäppan, och det är vad vi kallar vår gård idag. Men det låter lite lökigt tycker jag. Dessutom är det en tautologi, tomt och täppa är väl samma sak?

Ge ditt förslag på gårdsnamn i kommentarsfältet, du har chans att vinna ära, omnämnande och något fint från gården!

11 svar på ”Tävling! Namnge vår gård!”

Södereken såklart! Söderekens honung, söderekens lammkött. Annars är allt med sol trevligt… solekens lammskinn… eller måste det vara gård i namnet? Solgården (fast det är ett ålderdomshem här i byn) Har ni några utmärkande träd på tomten? Björkhaga, hasselgården mm eller något annat att koppla namnet till.

Egentligen tycker jag att det är fint att hålla kvar vid det gamla och lökiga! Men om ni vill byta så röstar jag på Sorgenfri. Tänk så gulligt att bo på Sorgenfri gård!

Ta chansen att knyta era namn till gården för all(?) framtid! ”Almbrattsgården” eller, om ni också vill knyta an till det gamla namnet, ”Almbrattstäppan”.
Annars gillar jag Petras förslag ”Södereken”, eller kanske ”Södereks gård”.

Mitt förslag är Bodilgården! Lantligt och gammaldags med feministisk touch = sofokompatibelt. Snyggt på en etikett, lätt att säga. Unikt. Anknytning till er familj utan att bli krystat OCH Bodil får bli ihågkommen i all evighet ?.

Det här var ju kul. Södra Ekeby gård, Söderby-Karl gård, Ut i spenaten, Anna och Jonathan, Skarberga gård, Stabby gård. . .

Ah, jag gillar såna där namn som handlar mer om något som händer på gården: the singing frog farm, the fat carrot farm… så jag undrar lite vad ni har för specialiteter hos er? Dom gulliga fårens farm? Vinande vindens gård? Grönaste gräsets gård? Ge mig lite inspiration så kommer jag på mer!

Jaa, önskar att vi hade sjungande grodor 🙂 Vet inte riktigt vad vår usp är, vi kör ju lite av varje; får, gris, höns, bin… Men jaa… vi har faktiskt några väldigt fina ekar på vår mark och i trädgården! Väldigt många vildsvin, men de vill man ju inte lyfta fram kanske, hehe. Äsch jag vet inte! Kom på nåt 🙂

Svara

Fågelsången.

Gården Fågelsången.

Jag skulle köpa mat från den gården. Låter skönt. Och som om platsen lever.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *