Tvillingar och ett glädjerus

Alltså snart är det slut på lamningen och då kommer jag att skriva om andra saker igen. Men just nu är vi verkligen i en bebisbubbla. Vi börjar med en film på Håkan som ett dygn gammal springer i triumf, lycklig över att äntligen kunna sträcka ut efter att ha legat ihopvikt i magen:

Allt kretsar kring fåren, lamningarna och lammen just nu. Det är slitigt, verkligen dygnet runt-jobb, men himla kul! Trodde inte jag skule tycka det var så kul, men det är verkligen häftigt att se en förlossning!

Felicia födde igår när vi alla var på plats – vi stod tysta som möss utanför boxen och kikade in. Hon var så duktig! Födde tvillingar helt själv och tog så fint hand om båda. Jag gick bara in en gång, för att kolla statusen på tvåan som inte rörde sig och låg med nacken i en konstig vinkel. Men det var lugnt, jag tog bort lite fosterhinnor och la lammet hos mamma som genast började slicka.

En pojke och en flicka blev det – vårt första tacklamm!

Tjejen var pigg och alert men killen lite slö tyckte vi. Han kom inte igång med att dia och hade knappt någon sugreflex. Vi kämpade med att hålla Felicia och trycka honom mot juvret och pressa in spenen i hans mun, men fick det inte att funka. Till slut lyckades Jonathan mjölka ur lite som vi kunde ge honom i flaska – lättnaden när han käkade alltså!

IMG_2815

När han druckit ordentigt la vi honom under värmelampan hos syrran och kunde äntligen gå och lägga oss utan oro. I morse när jag kom ner verkade han lika pigg som sin syster.

Nu tycker jag mest om honom för att vi kämpade så med honom.

One thought on “Tvillingar och ett glädjerus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *