Vardagsrummet

Vårt vardagsrum har verkligen potential. Det är stort, har tre fina fönster och så den magnifika kakelugnen.

Men trots att vi tillbringar mycket tid där har det rummet verkligen prioriterats bort, vi är inte ens i närheten av i ordning.

IMG_6117 Bokhyllorna i hörnet till exempel står kvar från förra ägaren, och istället för att slänga dem fyllde vi dem med en massa prylar som inte hade tilldelats någon egen plats. Och anlendningen till att det sitter en tavla på väggen är helt enkelt att det satt en spik just där.

IMG_6115I hörnet står skivbackarna, stereon och alla böcker i banankartonger – de kan vi ju inte packa upp förrän vi byggt bokhyllorna. Att myggfönstret står kvar sen i augusti kan jag inte förklara med något annat än lathet.

IMG_6116

Målbilden är ett klassiskt engelskt bibliotek – chesterfieldsoffor (inköpta i förra veckan på Blocket – äntligen! Har haft en bevakning i flera månader), platsbyggda bokhyllor, och så en sprakande brasa i kakelugnen. Gott om textilier; kuddar, plädar, fårskinn och annat mys. Levande ljus såklart, behöver jag ju inte skriva. Mycket smålampor – kanske ett vitrinskåp med belysning?

Fast det får inte bli för mörkt och murrigt, det här rummet är redan ganska mörkt eftersom det är norr/västerläge och dessutom uppförsbackar utanför fönstren. Vi skippar all mahogny och kör vita bokhyllor.

Jag har en fantasi (som jag vet är helt orealistisk, men ändå, det är inte så noga) om att rummet ska vara färdigt till jul. Golven ska slipas och oljas, bokhyllorna ska byggas… Grejer ska köpas och hängas och monteras…

2 thoughts on “Vardagsrummet

  1. Äsch, ni ska ju bo där tills ni är 90 bast typ, ingen brådska! Mycket coola soffor. En vill röka cigariller och dricka portvin i dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *