Kategorier
Kor Självhushållning

All vår mat

Det finns inget som är så djupt tillfredsställande för mig som att göra min egen mat. Jag hade ingen aning om att jag kände såhär förrän vi flyttade hit – jag hade knappt picklat en rödlök ens innan jag började odla, sylta och safta. Och nu gör vi ju vårt eget kött och allt som man kan göra med kött!

Igår invigde vi vår nya skärmaskin som jag köpte på Blocket härom dagen. Den var fantastisk! Stor och stark och robust. Vi skivade all vår finfina rökta skina till smörgåspålägg.

Och bacon – har ni sett så vacker bacon förut? Jag älskar bacon. Det är det enda köttet jag skulle sakna om jag blev vegetarian.

Vi vacuumförpackade bacon- och skinkskivorna och fryste in i lagoma förpackningar, så underbart att gå till frysboxen istället för att åka till Ica!

Jag har också tappat upp flädersaften och satt en ny laddning. Och gjort jordgubbssylt. Och det bästa av allt:

Mjölkat åtta deciliter! Äntligen! Mållan stod still och sparkade nästan inte alls, och Hoppe diade samtidigt på andra sidan. Jag hade kunnat få mer om jag hade envisats, men jag vill inte pusha det om man säger så.

Snart: smör, grädde, mjölk, yoghurt, ost…

3 svar på ”All vår mat”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *