De nya hönsen

Igår kom Jonathan hem med fyra hönor i en kartong. De utgör basen i vår nya hönsbesättning efter att räven tog alla – vi kommer att kläcka två omgångar kycklingar också, men det tar ju tid innan de börjar värpa. De här damerna förväntas börja lägga ägg redan om två veckor eller så. Härligt!

De är en värphybrid som jag tror heter bovaner – ett namn som får mig att tänka på Björnligan. Jag gissar att de är bra på att värpa, men inte på så mycket annat kanske. De är framavlade för äggfabriker. Men de är söta tycker jag! Igår satt de på sovpinnarna hela eftermiddagen, när det blev läggdags tryckte de ihop sig på golvet innanför luckan (som var stängd), och imorse spankulerade de omkring i hönshuset när jag tittade in. De får några dagar på sig att finna sig till rätta innan vi låter dem gå ut på dagarna.

Längtar efter äggen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *