Slit/mys-kvoten

Igår regnade det nästan hela dygnet, och jag är så glad för det! Redan på morgonen var regntunnorna fulla och hela dagen blev trädgårdslanden och slåtterängarna och förstås allt bete i hagarna vattnat ordentligt. Snart dags för första höskörden!

Jag och Jonathan spenderade större delen av dagen här, i det blivande kostallet. Jag skottade ur det sista av djupströbädden (den gick ända upp över nederkanten på väggen där man ser brännässlorna på bilden, phu!) och sen gjorde vi en större dörr för korna – den till vänster här är lagom för fåren men kommer vara för liten för korna.

När vi blev blöta gick vi in och tog en paus, Jonathan låg i soffan och kollade på fotboll en stund och jag låg i sängen och läste och lyssnade på regnet.

På kvällen slutade det regna och då tog vi Bodil på en promenad i fårhagen. Vi letade efter sommarkantareller, men det är nog för tidigt. Kanske kommer de nu efter regnet.

Sen drack vi te och åt nybakt bröd, och jag kände mig så lycklig över den här helt vanliga dagen. Receptet för ett lyckligt liv för mig är, förutom kärlek och trygghet och såna saker, den perfekta balansen mellan slit och mys. Slit/mys-kvoten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *