Kategorier
Grisar

Den femte maj

I januari bevittnade jag betäckningen av Pia och räknade ut att hon skulle grisa den femte maj. Det är idag!

Såhär skrev jag:

Mmm tänk vad härligt livet är den femte maj va! Sol, fågelkvitter, spirande grönska och så gullegriskultingar på det.

Ja och idag blåser det som fan så det visslar och knakar i hela huset, regnet piskar rutan och det är kanske fyra grader ute.

Men Pia är punktlig! Idag har hon börjat bädda i huset där hon ska grisa. När jag kom för att titta till henne hade hon gjort vad hon kunde för att höja mysfaktorn med det hon hade att tillgå; vattenbaljan och en pinne.

Här plockar hon upp en fin sten som hon tänker kan vara användbar.

Jag hämtade ett lass gammalt hö och slängde in lite fina pinnar, och hon började jobba direkt. Tvivlar inte en sekund på att hennes kultingar kommer få ett varmt härligt bo därinne.

Nu är det bara att vänta och hålla tummarna för att allt går bra för fina lilla Pia! Blir alltid rörd när djuren blir mammor för första gången.

Ps. När jag kom tillbaka några timmar senare hade hon burit in allt hö och lagt i en stor hög. Överst hade hon ställt vattenbaljan. Jag ville ge henne vatten, så jag pekade på baljan och frågade om jag fick ta den. Hon tittade på mig, sen tog hon baljan i munnen och flyttade in den längst in i huset så jag inte nådde den! Hon fick behålla den, jag gav henne vatten i en hink istället.

2 svar på ”Den femte maj”

Ja, hon grisade på natten! Totalt 11 små, flera helsvarta och resten prickiga. Så fina 🙂

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *