Ett barmhärtighetsmord på morgonkvisten

I morse när jag gick ut för att titta till hönsen låg en stackars kyckling i en märklig ställning på golvet i hönshuset. Hon hade ett hack i huvudet och, visade det sig, ett brutet ben. Jag har ingen aning om vad som har hänt, men de andra hönorna är ju inte nådiga mot en skadad stackare – därav hacket i huvudet antar jag.

Jonathan åkte till jobbet och lämnade mig att utföra slakten. Jag ringde min kompis Sverker för stöd.

DSC00761

Jag slipade yxan (nej det gjorde jag inte, men liksom mentalt gjorde jag det) och riggade för slakten. När Sverker kom fick han bedöva och hålla kycklingen, medan jag utförde själva halshuggningen.

DSC00763 Jag gruvade mig innan men tänkte att vafan, man kan ju inte vara en sån där romantisk stockholmare som gärna matar sina pullor och plockar ägg men bangar när det blir blodigt och jobbigt. Det här är en del av det livet vi har valt, jag måste lära mig att handskas med det.

DSC00764 Och faktiskt kändes det inte jobbigt alls. Jag svingade yxan och tjoff, så var det klart. Helt osentimentalt.

DSC00765Nästa gång gör jag hela jobbet själv! Känns bra.

 

2 thoughts on “Ett barmhärtighetsmord på morgonkvisten

  1. Fan vad grym du är! Som i tuff. En riktig öh bonde! En fråga: hur bedövar man den och med vad? Har ni kycklingbedövning liggande? Kan man använda den på andra djur eller på människor? Visade dina bilder för Greta, vi är mycket imponerade av dig allihop!

    1. Tack, jag är en grym bonde! Man bedövar genom att dänga dem i tex huggkubben. Rekommenderas ej i andra sammanhang!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *