Fönsterfix

Jag har ägnat en stor del av helgen åt att skrapa och kitta tre fönster som vi ska använda som vitrinluckor i bokhyllorna. Jag blir så otroligt förtjust när något praktiskt går min väg. Jag är inte händig direkt, har inget tålamod alls. Oftast faller det på att jag blir frustrerad för att något inte funkar. Men ibland kan jag snöa in på grejer – som att skrapa fönster! Gick hur bra som helst. Har träningsvärk idag i armarna, ryggen och rumpan (?).

IMG_4571Det visade sig att jag var mycket bättre än Jonathan (som alltså är mycket händig) på att kitta, och då blev jag övermodig och lovade att jag skulle restaurera alla fönster på övervåningen i sommar… Blir kul (det går bra att håna mig för detta uttalande senare), det är så härligt att jobba med linolja, linoljekitt, linoljefärg. Det luktar gott och känns skönt. IMG_4569

Andra saker vi har gjort i helgen är att avlusa barnen (därav Ines slicka frisyr), gå på hundfik med Bodil (Jonathan och barnen), ha övernattningsbesök av våra sommargrannar, barnens vänner, gå på hundpromenad med vår granne Kristina, grilla korv i trädgården, baka bullar och bröd, städa och göra hemgjorda talgbollar till fåglarna.

Och så har vi tagit bort plastskynket som hängde mitt i vardagsrummet för att skydda tv-hörnan från byggdamm från bokhyllorna. De är nästan klara – resten av belysningen ska installeras, de ska kvistlackas och målas, och så ska fönsterluckorna målas och hängas på plats. Nästa helg kanske det är dags att packa upp böckerna? Pirr!

IMG_4568 IMG_4567

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *