Kategorier
Kor

Frida och Flora

Jag hade tänkt vänta med att blogga om det här tills jag hade bättre bilder, men jag kan inte hålla mig: här är Frida och Flora, våra fjällnära kvigkalvar som vi ska hämta hem i helgen!

Fjällnära kor är en ras som använts i fäboddrift i norra Sverige. De är små, härdiga och friska av sig. Och väldigt söta. De är perfekta som hushållskor eftersom de inte ger så jättemycket mjölk – några liter om dagen, vilket är lagom för en familj om man vill göra yoghurt, smör etc.

Frida och Flora går på fäbodvall just nu i Dalarna. De är uppfödda på hink och har inte diat sina mammor – därför är de väldigt tama och tillgivna! Det ska bli så otroligt kul att få hem dem, jag har längtat efter dem så länge! Och det ska bli så kul att se Hoppes min när han får två kompisar.

Det känns så tydligt att korna är sista pusselbiten på Lilla Ekens gård. Nu är vi en riktig gård! Kor, grisar, får och höns.

2 svar på ”Frida och Flora”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *