Kategorier
Höns Livet Odla

Hönsnytt och snigelnytt

Midsommarafton firade vi hos Jonathans föräldrar i hettan. Vi åt tårta i skuggan och rodde ut med ekan och badade från den. Det var skönt och mysigt i all enkelhet – vi är inga storfirare i vanliga fall heller så det gjorde inget att ingen fick dansa små grodorna på en hembygdsgård.

Igår på midsommardagen hittade jag det första ägget från våra nya höns! Hurra vad glad jag blev! Vi har levt med köpeägg i en månad sedan räven gjorde taberas i hönsgården. Våra nya unghöns hade inte börjat värpa när de kom, men nu så! Hon som var först ut fattade att hon skulle värpa i redet också, utmärkt. Så idag har vi öppnat luckan så de kan gå ut – ville vänta tills vi visste att de värper i redet så de inte börjar gömma ägg i trädgården. ingen har gått ut hittills, vi får se om de vågar sig ut alls idag.

En av de fem kycklingarna som kläcktes i vårt senaste kläck var svag och vinglig plötsligt. Vi gissar att hen har missat var vattenskålen finns. Vi försökte rädda den med vatten och lite honung, men det var försent tyvärr. Det blev komposten för denne lille.

Sen gick vi ner till trädgårdslandet och hade fest. Nej, det gjorde vi inte, vi tillverkade ölfällor för alla MILJONER mördarsniglar som frodas i år. Vi har haft så lite de senaste två-tre åren att vi glömt bort hur hemskt det är. I år är de överallt, jag mosar eller slänger bort säkert femtio stycken i trädgårdslandet när jag är där. Men nu är tanken att de ska krypa in i mjölkpaketen som vi har fyllt med öl och drunkna därinne, fulla och lyckliga (kanske).

Extra nöjd med fokuset på den här bilden, som ska visa att vi lagt en ölfälla i varje jordgubbsland. Jag är bara rädd att öldoften lockar dit sniglar som annars inte skulle kommit? Vi får väl se. Massor av jordgubbskart har vi i alla fall som vi inte vill dela med oss av när de mognar.

Sen kupade vi ett potatisland också. Men bara ett för sen var det för myggigt. Då var klockan elva på kvällen. Försommarnätter!

3 svar på ”Hönsnytt och snigelnytt”

Och tack för tipset med öl i mjölkpaket. Aldrig hört innan att man kan göra så. Peppar peppar så har jag inte sett en enda mördarsnigel i trädgården i år. Men om dom kommer, då jävlar ska dom få smaka på öl! ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *