Nya grannar i trädgården

Phu, nu har vi avverkat två helger proppfulla av kalas, så nu är oktoberfödelsedagarna överstökade och vi får vara ifred till jul, haha.

Nämen titta vad vackert det är nu med alla höstlöv! Om två veckor är träden kala och marken består av brun sörja. Men idag njuter vi! Och ser ni stättan där borta?

Javisst, det är tacklammen som har flyttat till trädgården! Det var på tiden att vi avskilde dem från tackorna, för några diade fortfarande. Dessutom kommer baggen om några veckor, och de här små snärtorna ska inte betäckas förrän nästa höst.

Hej Vera, först fram som alltid!

Och hönsen håller ju också till på baksidan. Jag skulle helst velat ha hela trädgården till människor och resten av gården till djur, men men. Det är ändå smidigt att ha dem nära inpå, särskilt på vintern. Baksidan ser förfärlig ut nu med en massa bråte och pinnar och ris, men när fåren betat ner all sly och vi har rensat upp där, då kommer det bli så fint! Berg i dagen och en slänt med ängsblommor.


Här har vi tacklammens hus! De måste ju ha någonstans att gå in i vinter. Jonathan har inrett det här på nolltid, jag är så imponerad!

Skrotnisse hittade en spjälsäng på logen och byggde ett skydd för flädern så fåren inte äter upp den.

Härinne har han byggt två fina foderbord av sargen från hockeyrinken i barnens förra skola, som vi var med och rev (inte skolan då utan hockeyrinken). Väldigt genuint, lantligt och romantiskt!

Kom in fåren! De verkar trivas här, ströbädden var full av sovgropar. Ska bli mysigt att gå in hit och gosa med dem när det regnar ute.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *