Rekoring

Förra veckan var vi på våra två första rekoringar, i Norrtälje och i Arninge. Det var så kul! Vi sålde våra lammlådor och de gick åt i ett nafs, vi sålde slut på allt!

En rekoring är en direktlänk mellan producent och konsument, via en facebookgrupp kopplas lokala producenter ihop med de som vill handla. Alla affärer är uppgjorda i förväg, så man riskerar inget som producent, man bara åker till en bestämd plats (i det här fallet en parkeringsplats i Arninge) och lämnar ut produkterna till köparna som redan har betalat med swish.

Vi kom i skymningen och ställde ut vår hemgjorda skylt:

Många andra säljare hade fina skyltar, små bord och ljuslyktor utställda, jag känner att vi ska steppa upp lite till nästa gång. Stämningen är ju en del av grejen – och det blev faktiskt riktigt mysigt fastän det knappast var Skansens julmarknad direkt med alla bilar på en stor parkering vid ett köpcentrum.

Många köpare kom med små korgar (helt sant, haha) och långa listor på allt de köpt, så gick de runt mellan bilarna och hämtade sina varor. Väldigt härligt för dem att komma hem och duka upp allt sen, och känna att man har gynnat en lokal småskalig producent och gjort ett klimatsmart val.

Jag älskar rekoringskonceptet för att det är så enkelt och självklart! Det är roligt att sälja till sina vänner som vi har gjort hittills, men mycket krångligare, och kundkretsen är ju begränsad.

Vill du handla av oss på rekoring, gå med i Norrtälje eller Arninge/Täby så ses vi där!

4 thoughts on “Rekoring

  1. Jag är med i norrtäljes, men jag kommer baske mig aldrig iväg. Nu är inte just lammlåda aktuellt, men jag vet ju att ni även har skinn och honung osv. Dessutom sugen på ost och glögg från några av de andra producenterna. Nu på onsdag får det dock vara, pga flatten da körv.

    1. Men nästa gång! (Om det blir nån!) Då är vi med! Då får du komma, iaf för att säga hej 🙂 Och köpa en honungsburk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *